Együttműködés


A Kedvezményezett neve: Tolnai Hármas Összefogás Vidékfejlesztési Szövetség

Pályázati felhívás neve, kódszáma: A LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása, VP6-19.3.1-17

A projekt címe: Helyi termékek piacra jutásának elősegítése a dombóvári, bonyhádi és tamási járás területén

A projekt azonosító száma: 1868382587

A szerződött támogatás összege: 15.661.142 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt célja Tolna megyei helyi terméket előállító gazdaság (magánszemély, őstermelő, vállalkozó) feltérképezése és így az általa előállított termékek megismertetése a térséggel, a térség lakóival. Fontos, hogy helyi erőforrásokból, helyben előállított termékek a piaci igények szerint tovább fejlődjenek és tényleges jövedelemszerző forrást jelentsenek a termelői közösség, a Tolna megyei vidék számára.

A projekt keretein belül első körben a Tamási és térsége LEADER Egyesület területén, 29 településén kerültek a helyi termékek feltérképezésre, dokumentálásra, összegyűjtésre. Egy 25-30 perces helyi termék image film is készült, mely a térség legnagyobb helyi termelőjét a Nakoil Kft-t és annak tevékenységét, termeit mutatja be.

A fentiek mellett arculattervezés, projekt arculat tervezése (online marketing, helyi termék polcrendszer arculata), médiaterv elkészítése is megvalósult.

Ezt követően került sor a Tolnai Hármas Összefogás Vidékfejlesztési Szövetség területén, 36 településén megtalálható helyi termékek feltérképezésére, dokumentálására, összegyűjtésére. Helyi Termék Fesztivál is megrendezésre került Nakon, 2022. júliusában.  Továbbá a helyi termék polcok (15 db) gyártásra kerültek.

Tamási járásban és Tolna megyében feltérképezett helyi terméket előállító gazdaságok termékeinek a bemutatása is megvalósult Helyi Termék Fesztivál keretében Tamásiban, 2022.novemberében a Túrmezei Erzsébet rendezvénytéren. 

A projekt eredményeképpen térségek közötti együttműködés valósult meg Tamási és térsége LEADER egyesület és a Tolnai Hármas Összefogás Vidékfejlesztési Szövetség között. Mindkét HACS hangsúlyt fektet a helyi értékek megóvására, megőrzésére, helyi termékek népszerűsítésére, azok piacra jutási lehetőségeinek a megteremtésére.

Az elkészült kisfilmek, image film a helyi termékek és termelők bemutatásán túl a térség ismertségét is növeli.

A projekt a Tamási és Térsége LEADER Egyesület, Nak Köszég Önkormányzata és a Tolnai Hármas Összefogás Vidékfejlesztési Szövetség együttműködésében valósult meg.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. június 30.

 A projekt keretében készült weboldalak:

www.tolnaitermékpolc.hu

www.tolnaikamrapolc.hu

A projekt keretében készült facebook oldalak:

https://www.facebook.com/tolnaitermekpolc

https://www.facebook.com/tolnaikamrapolc

Keresés hírek között

Projektjeink

Eseménynaptár

Galéria